Lo Spaghetto Eataly

» szybkie przygotowanie
» składniki we właściwych dawkach

         » produkt niemrożony
         » długi okres trwałości

» doskonały pomysł na prezent
» przepis krok po kroku

Szef Kuchni: Emrico Panero We współpracy z:
EATALY

Odkryj idealny przepis Eataly! Tajemnica? Kilka składników i najwyższej jakości.

Nie trzeba myśleć o alternatywach, Spaghetto al Pomodoro jest i pozostaje kultowym daniem Eataly i nie tylko … ośmielilibyśmy się powiedzieć całą kuchnię włoską! Tak bardzo należy do naszej kultury, że wyrażenie „Czy robimy dwa spaghetti?” równoważne nieformalnemu zaproszeniu na lunch lub kolację. Stół dla nas, Włochów, ma niezwykłą wartość, jest bowiem miejscem, gdzie można okazywać gościnność i przyjmować ją. A makaron jest synonimem domu: rodzina spotyka się przy stole, aby powiedzieć sobie, jak minął dzień, jest to związek z intymną stroną i dzieciństwo każdego z nas..

Sprawdź poniżej jak przygotować danie

Skład

Spaghetti di Gragnano
500 g

Czerwone pomidory w soku
800 g

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
40 ml

Włoskie płatki soli morskiej
50 g

Drobna sól
12 g